Home > LEGFRISSEBB HIREK
Holdújévi ünnepség a nagykövetségen a Magyarországon tanuló kínai diákok számára
2014-01-26

2014. január 25-én a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének feldíszített nagytermében, Xiao Qian nagykövet úr, számos diplomata, és a több mint hatvan, Magyarország minden szegletéből érkező kínai cserediák nagy örömmel készülődött a Ló évének köszöntésére.

     

Xiao Qian nagykövet úr beszédében minden itt tanuló kínai diáknak boldog újévet kívánt, és beszélt a kínai-magyar kapcsolatok fejlődésének legújabb fejleményeiről. Nagykövet úr kiemelte, hogy a párt és Kína számára különösen nagy figyelmet fordít a külföldi tanulmányokat végző kínai egyetemistákra. Nagykövet úr felidézte Xi Jinping pártfőtitkár tavalyi a Tengerentúli Kínai Tanulók Szövetség alapításának százéves évfordulójának alkalmából tartott beszédét, miszerint a külföldi tanulmányok területén is új korszak elé nézünk, mégpedig egy olyan korszak elé, amelyben a külföldön való tanulást támogatni, a hazatérést, a szabad mozgást pedig a nagyobb haszon érdekében bátorítani fogják. Kína fejlődése napról-napra látványosabb, a kínai-magyar kapcsolatok is virágoznak, ez minden itt tanuló diák életére és jövőjére kihat, és a korábbinál jobb lehetőségeket és nagyobb mozgásteret teremt.

   

A megjelent egyetemisták mindannyian úgy nyilatkoztak, hogy annak ellenére, hogy most külföldön tartózkodnak, szívükkel és teljes valójukban az anyaországhoz kötődnek, és minden erőfeszítésükkel azon munkálkodnak, hogy tanulmányaik mihamarabb eredményhez vezessenek, és tudásukkal a kínai álom megvalósulásához járulhassanak hozzá.

Az ünneplés jó hangulatban telik. Az egyetemisták számos érdekes művészi műsorszám mellett előadták a „Szeretem hazámat” és „Lutao Szerenád” című műsoraikat, valamint magyar nyelven felcsendült a híres Huangmei opera egy részlete is. Az esemény végpontjaként Xiao nagykövet úr és kollégái közös képre gyűltek össze a kínai egyetemistákkal, hogy mindenki emlékezetében őrizze az együtt eltöltött boldog perceket.

Suggest To A Friend
  Print