Home > LEGFRISSEBB HIREK
Xiao Qian nagykövet úr a magyarországi kínai tanárokkal ünnepli a Holdújévet
2014-01-31

2014. január 30-án a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége a kínai holdújév tiszteletére fogadást adott az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézeteinek Magyarországra helyezett kínai nyelvtanárainak, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, a Kínai-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a Keleti Nyelvek Iskolájának tanárainak tiszteletére, több, mint ötven nyelvtanár gyűlt össze. A rendezvényen Xiao Qian nagykövet és Li Xinhua, oktatási ügyekért felelős urak fogadták a vendégeket.

Xiao Qian nagykövet úr kifejezte köszönetét a Magyarországon szolgálatot teljesítő nyelvtanárok és önkéntesek áldozatkész és szeretetteljes munkájáért, hiszen ennek is köszönhető az elmúlt egy évben a kínai-magyar oktatási együttműködés területén való látványos fejlődés, mely fejlődés továbbvitelére a következő években még több lehetőség lesz. Nagykövet úr megköszönte a nyelvtanárok lelkiismeretes munkáját, amivel hozzájárultak a kínai-magyar oktatási együttműködés előremozdításához, és arra bíztatta a jelen lévő tanárokat, hogy lelkesedésüket a következő évben is állítsák e jó ügy szolgálatába.

A résztvevő tanárok megköszönték a Nagykövetség gondoskodását és támogatását, és jövőbeli töretlen igyekezetükről biztosították a nagykövet urat.

Suggest To A Friend
  Print