Home > LEGFRISSEBB HIREK
A magyar honvédelmi miniszter látogatása a Kínai Nagykövetségen
2014-01-31

2014. január 30-án Xiao Qian nagykövet úr a Kínai Népköztársaság Nagykövetségén vendégül látta Hende Csaba honvédelmi minisztert. A találkozón magyar félről Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára, és Béres János dandártábornok úr vett részt, kínai félről pedig többek között Chen Xiaojun politikai tanácsos asszony, Zhang Zhongmin katonai attasé voltak jelen.

Xiao Qian nagykövet úr gratulált Hende miniszter úr nemrégen tett sikeres kínai látogatásához, és reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a jelenlegi kínai-magyar kapcsolatok barátságos fejlődése és az átfogó együttműködés minden területre való kiterjesztése a jövőben is töretlenül haladhat előre. Közös erőfeszítések árán a két ország sikeresen kooperálhat a katonai együttműködés és a terrorizmus elleni küzdelem területén.

Hende miniszter úr a kínai holdújév alkalmából újévi gratulációt fejezett ki, és szeretettel emlékezett vissza legutóbbi kínai látogatására, arról biztosítva a kínai felet, hogy Magyarország nagyra értékeli Kína a gazdasági és társadalmi területen eddig elért sikereit, és bízik a magyar-kínai katonai együttműködés egyre magasabb szintű megvalósulásában.

Suggest To A Friend
  Print