Home > LEGFRISSEBB HIREK
A kínai külügyminiszter-helyettes Wang Chao és Magyar Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, Szijjártó Péter találkozója
2014-02-12

2014. Február 11-én Wang Chao, a Kínai Népköztársaság külügyminiszter-helyettese, aki egyben a Kína-Kelet-Közép-Európai Együttműködésért Felelős Titkárságának főtitkára is, fogadta magyar Miniszterelnökségének külügyi és külgazdasági államtitkárát, magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztosát, Szijjártó Pétert. Wang Chao kifejtette, hogy Orbán Viktor mostani látogatását nagyra értékelik, és abbeli reményét fejezte ki, hogy a látogatás hozzájárul a két ország kapcsolatainak elmélyítéséhez és fejlődéséhez.

Szijjártó Péter köszönetét fejezte ki a kínai fél felé a magyar miniszterelnök látogatásának megszervezéséért, és reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a két ország közös erőfeszítései meghozzák gyümölcsüket.

A felek eszmecserét folytattak a kétoldalú együttműködések bővítéséről és a kínai-kelet-közép-európai együttműködés keretében megvalasítandó programokról.

Suggest To A Friend
  Print