Home > LEGFRISSEBB HIREK
Kína Magyarországi Nagykövetsége szóvívője: Meggyújtják a fáklyát és a Téli Olimpia megkezdődik
2021-10-27 16:41

Mától kezdődik a 100 napos visszaszámlálás a Beijing-i Téli Olimpiáig. A fáklyát a 2022-es Beijing-i Téli Olimpiára sikeresen felvették az ősi Olimpia helyszínén Görögországban és Beijing-be szállították, az olimpiai szellemet hordozó fáklya ismét a Nagy Falon kívülről belülre került, és Kína földjén virágzik a béke és barátság fénye.

Visszatekintve az elmúlt 6 évre, a Beijing-i Téli Olimpia előkészületei ragaszkodtak a “zöld, megosztott, nyílt és tiszta” koncepcióhoz, és figyelemreméltó haladást értek el: a versenyhelyszínek elkészültek és letesztelték; folyamatosan fejlesztették a városi infrastruktúra kiépítését, új szintre emelték a regionális koordinált fejlesztést; a Téli Olimpiai önkéntes csapat folyamatosan bővül, és az embereknek napról napra növekszik az olimpiai részvétel iránti lelkesedése. A fenti mérföldkövet jelentő feladatok befejezésével a Beijing-i Téli Olimpia előkészületei beléptek a játékidő fázisába e hónap elején, téli olimpiai teszt versenyeket rendeznek, régión átívelő átfogó gyakorlatokat végeznek, a medálok dizájnját bejelentik, és a megnyitó és záróünnepség átfogó terveit meghatározzák, sorban megindulnak a munkálatok, és a Beijing-i Téli Olimpia pompás képét megmutatják a világnak egyre teljesebben. Kína jó munkát végzett és fog végezni a Beijing-i Téli Olimpiára való felkészülés minden vonatkozásában.

A tervek szerint október 5-től december végéig indítják sikeresen a “Találkozzunk Beijing-ben” téli sportesemény-sorozatot, 10 nemzetközi eseményt, 3 nemzetközi edzéshetet, valamint 2 belföldi tesztelési eseményt Beijing, Yanqing és Zhangjiakou fő versenyzési területen. Jelenleg a Magyar Nemzeti Rövidpályás Gyorskorcsolya Válogatott és más téli olimpiai csapatok részt vesznek a fenti versenyeken Beijing-ben. Várjuk és kívánjuk minden résztvevő sportolónak, hogy versenyekkel népszerűsítsék az edzést, edzéssel népszerűsítsék a versenyeket, folyamatosan javítsák versenyzési szintjüket, és jövőre jó eredményeket érjenek el a Téli Olimpián!

2008 nyarán Beijing páratlan Nyári Olimpiát rendezett. Jövő év februárjában Beijing-ben gyújtják meg a téli olimpiai fáklya lángját, és Beijing lesz a világ első “dupla olimpiai városa”, új hozzájárulásokat téve az olimpiai szellem előmozdításához és az olimpiai mozgalom népszerűsítéséhez. A Beijing-i Téli Olimpia egy nagyszabású esemény lesz a világ minden országa számára, és a tisztességes verseny színtere a világ sportolói számára, hatékonyan demonstrálja az új, egységesebb olimpiai szellemet, erősíti a nemzetközi közösség kohézióját és centripetális erejét, és növeli az egész emberiség önbizalmát és elszántságát, hogy segítsék egymást és együtt leküzdjék a nehézségeket.

Egyesüljünk a Téli Olimpia megtartásában és várjuk együtt a jövőt. Teljes mértékben magabiztosak és képesek vagyunk emberekkel együtt dolgozni a világ minden tájáról, hogy ismét egy egyszerű, biztonságos, és izgalmas olimpiai játékot adjunk a világnak. A világ minden tájáról érkeznek sportolók, hogy megmutassák a jég- és hósportok varázsát és eleganciáját a Beijing-i Téli Olimpia színpadán. Találkozzunk Beijing-ben 2022-ben!


Suggest To A Friend
  Print