Home > Kínai Vízum
72 órás tranzit vízummentesség
2016-12-09

Amennyiben Ön magyar útlevéllel rendelkezik, és az úti célja egy Kínán kívüli harmadik régió vagy ország (például: Budapest-Beijing-Tokyo, Prága-Shanghai-Hong Kong), akkor 72 órás tranzit vízummentességet élvezhet Kína következő városaiban:

Beijing, Shanghai, Guangzhou, Chengdu, Shenyang, Hangzhou, Xi'an, Tianjin, Wuhan, Nanjing, Dalian, Guilin, Kunming, Chongqing, Harbin, Xiamen, Qingdao, és Changsha.

Vegyünk például egy tranzitot Beijingben. A Beijing Nemzetközi Repülőtérre érkezve kövesse a 72 órás tranzit vízummentességet élvező utasok számára kiírt jelzőtáblákat. Mutassa fel az átszálló jegyét a kínai határszolgálatnál, amely tartalmazza a dátumot és az üléshelyet a járatra, amellyel a célállomásra (harmadik régióba) kíván eljutni. Útlevelébe kap egy pecsétet, amely jelzi, meddig maradhat Beijing régiójában, majd megkezdheti kirándulását. Ne felejtsen el időben visszaérni a repülőtérre!

Továbbá 2016-tól, ha Shanghaion keresztül utazik egy Kínán kívüli másik régióba, akár 144 órás vízummentességet is élvezhet, és nagyobb területet is meglátogathat, ami nem csak Shanghait foglalja magába, hanem a szomszédos Jiangsu és Zhejiang tartományokat is. Ez azonban egyelőre csak a Shanghaiba érkező utasokra vonatkozik.

Kérjük, előzetesen tudakozódjon légitársaságánál, hogy tudatában vannak-e ezen intézkedésekről. A kínai fél tájékoztatott minden Kínával kapcsolatban lévő idegen légitársaságot, azonban a cégeknél különféle kivitelezési módok fordulhatnak elő.

Kellemes utazást kívánunk!

Suggest To A Friend
  Print